Kampblog 2022

Ons fantastisch kamp zit er weeral op!

Je kan onze knotsgekke avonturen dag per dag nog eens herbekijken op deze pagina!

1 augustus

Beste ouders, familie en sympathisanten 

Dag één van ons kamp zit er weeral op. Hieronder vinden jullie per groepje een kort tekstje. Helemaal onderaan vinden jullie enkele foto’s. Ook op onze Instagrampagina kan je dagelijks nieuwe updates, foto’s en filmpjes zien.

Speelclubs

De leiding was zo blij toen de Speelclubs deze middag aankwamen op de kampplaats! Eerst hebben we het terrein wat verkend en een paar spelletjes gespeeld. Toen hebben we onze bedjes opgesteld, alles verliep heel vlot! Na de kampdans geoefend te hebben, hebben we leuk met alle groepen een kleine wandeling gemaakt en wat spelletjes gespeeld. Na een overheerlijk potje pudding van de kookploeg kunnen we moe maar voldaan in ons bed kruipen! 

Rakwi’s

Eindelijk kon het kamp officieel beginnen! De leden kwamen aan en we zijn niet stil blijven zitten, de tenten stonden zo recht met de hulp van de geweldige Rakwi’s. In een tent slapen is voor sommigen onder ons de eerste keer, spannend 🙂 Verder hebben we in de avond nog een spelletje gespeeld om te achterhalen wat ons kampthema is dit jaar, namelijk: de Olympische Spelen! We hebben een echte openingsceremonie gehouden onder genot van de Olympische vlam en een lekkere pudding. Helemaal uitgeteld na deze fantastische dag gaan we nu lekker slapen!

Tito’s

Wij begonnen de dag met een zware fietstocht. Met een stevige 40km in de beentjes begonnen de Tito’s aan het opstellen van de tenten. Toen de tenten opgesteld waren aten ze zalige spaghetti en maakten ze kennis met hun kampthema. Dit jaar gaan de Tito’s naar de ruimte. We speelden kleine spelletjes om kennis te maken met ons thema. Op die manier wonnen ze versiering en mochten ze nadien hun tenten hiermee versieren.

Aské’s

Vandaag lieten de Aské’s zich van hun sterkste kant zien na een heftige fietstocht. Met hun laatste krachten zetten ze in een toptempo hun tenten recht! Daarna volgde er nog een leuk massaspel, wat ruige spelletjes en een chill avondje met een theetje. Daarbij lieten ze ook hun creativiteit op elkaar los met henna. Tot slot kwamen ze te weten dat ze dit kamp zullen strijden om de titel van beste boer van Zevendonk! We bevinden ons namelijk tien dagen in het spel: HAY DAY! Maar nu eerst even uitrusten, morgen op tijd op om de kippen te voeren :).

 

2 augustus

Speelclubs

Vandaag maakten de Speelclubs kennis met ons kampthema: tijdreizen. We begonnen ons avontuur in het tijdperk van de dinosaurussen, waar ze zo veel mogelijk dino’s moesten verzamelen om aan hun dinopark toe te voegen. In de namiddag reisden we verder naar de tijd van de holbewoners en vochten ze onderling uit wie de beste holbewoner is. Afsluiten deden we vandaag door samen naar de film Ice Age te kijken.

Rakwi’s

De olympische spelen zijn officieel van start gegaan met vandaag op de planning de eerste discipline: balsporten. In de voormiddag lieten we ons helemaal gaan met ballonnen en in de namiddag speelden we 4 op een rij waarbij we enkel schijfjes konden winnen door uit te blinken in alle spelletjes waarin de bal centraal stond. De dag sloten we af met een voetbalmakelaarsspel: topspelers werden hevig verkocht en doorverkocht en de uiteindelijke winnaars waren overduidelijk Mauro, Joppe en Simon! Zij kunnen altijd nog voor een carrière in de voetbalwereld gaan.

Tito’s

De Tito’s zijn officieel vertrokken naar de ruimte vandaag. In de voormiddag verzamelden ze sjorbalken aan de hand van opdrachten. Zo moesten ze een ei doorgeven met hun mond, cocktailsaus maken met hun buiken en nog veel meer leuke opdrachtjes. Met de verzamelde sjorbalken konden ze in de namiddag hun ruimtebasis sjorren. Na het lekkere avondeten deden de Tito’s een cantus. Hierbij moesten ze zich goed aan de regels houden om straf te ontlopen. Na veel water te hebben gedronken konden ze moe, maar voldaan in hun bedje kruipen.

Aské’s

De Aské’s zijn officieel beland in het enige echte spel HAY DAY! Ze strijden gedurende heel het kamp om de beste boer te worden en vandaag gingen ze al aan de slag met het bouwen van een eigen boerderij en werden ze varkens! In de avond hebben we een teambuilding gedaan, want echte boeren zijn op elkaar ingesteld! Hierna knutselden we ons eigen boerensjaaltje! Het is hier dus mega gezellig en we hebben heel veel plezier!!

3 augustus

Speelclubs

Deze ochtend vertrokken de Speelclubs opnieuw op tijdreis. We bleven even hangen in het oude Egypte, waar we allerlei bouwwerken waaronder de piramides opnieuw hebben opgebouwd. In de namiddag keerden we even terug naar het heden, want het was namelijk vendeldag. ’s Avonds zetten we ten slotte onze beste dansbeentjes voor tijdens allerlei volksdansen.

Rakwi’s

In de voormiddag hebben de Rakwi’s laten zien wie de sterkste is in de olympische discipline: gewichtheffen. Na de middag was het vendeldag! De vendels streden keihard voor de titel van beste vendel. Het was een warme, geslaagde dag!

Tito’s

De Tito’s hebben in de voormiddag laten zien dat ze de ruimte-academy aankonden. ze hebben allerlei zware proeven moeten doorstaan om de testen te halen en ja hoor: iedereen is geslaagd. Nu hebben ze allemaal hun ruimtepak gekregen, op naar de volgende proeven. Na de middag was het vendeldag. Iedereen heeft heel hard zijn best gedaan en gestreden voor de winst. In de avond hebben we lekkere frietjes met videe gegeten klaargemaakt door de super kookploeg. 

Aské’s

In de voormiddag mochten onze Aské’s hun creativiteit loslaten bij het enige echte tie dye spel! ze moesten spellen spelen om zo kleuren te krijgen om hun T-shirt zo kleurrijk mogelijk te kunnen maken! In de namiddag hebben ze hun uiterste best gedaan bij de vendeldag. Na hun maagjes gevuld te hebben met een goed frietje hebben ze zich  klaargemaakt voor een avond vol muziek. Eerst volksdansen en daarna een super gezellig verjaardagfeestje voor onze jarige, genaamd Axel!

4 augustus

Wat een leuke warme dag. ’s Avonds hebben we de regen getrotseerd, maar niets hield ons tegen! Een beetje afkoeling deed ons deugd!

Sloepies

Yes, morgen komen onze Sloepietjes eindelijk aan! Vandaag hebben we eerst de lokalen helemaal klaar gemaakt en alle bedjes opgesteld! Daarna zijn we s’ avonds terug naar de Chiro gegaan om samen met de Sloepies al een spel te spelen om helemaal in de kampsfeer te komen! We volbrachten allemaal opdrachtjes om echte piraten te worden, en de Sloepies hebben allemaal hun piratendiploma gehaald! Morgen kunnen we dan als echte piraten op kamp vertrekken! Tot morgen!

Speelclubs

De Speelclubs bezochten deze voormiddag de oude romeinen en speelden een spannende stratego. Deze namiddag konden we ons even helemaal laten gaan tijdens de vettige spelen met daarna een nodige douche! Het spannendste moment van de dag was toch wel het verhuis van de gebouwen naar de tent, en dat net toen het zo hard regende. Gelukkig is de tent waterdicht en zorgt het voor een gezellige vibe. We kijken uit naar morgen!

Rakwi’s

De Rakwi’s beleefden vandaag een hoogdag: koersdag! We smeerden onze benen in en haalden de innerlijke Wout Van Aert in ons naar boven! Er is hard getrapt geweest, maar bovenal hard gelachen, hard gespeeld en hard genoten! We hebben het hier goed in Oostham en kijken al uit naar morgen: dan staat de discipline atletiek op de planning! Nu dus goed rusten om morgen maximaal te presteren :))

Tito’s

Vandaag was het een liefdevolle dag bij de Tito’s! Deze ochtend mocht iedereen langsgaan bij relatiebureau “Volle Maan” om zijn ideale ruimtepartner te vinden! In de namiddag speelden we een quiz om de Tito’s hun kennis te testen en ze ook wat bij te leren ;). Om de dag af te sluiten gingen we tie-dyen. We maakten galaxy-kussenslopen met de sterrenbeelden van de Tito’s op om hier later heerlijk op weg te dromen… Morgen vertrekken we op tweedaagse! #zinin!

Aské’s

Vandaag was er een bosspel waarbij de overheid moest strijden tegen de boeren! In de namiddag gingen ze aan de slag met het voorbereiden van de overname! In de avond gingen we survivallen om te bepalen welke elementen ze mochten gebruiken tijdens onze nacht buitenslapen die eraan komt! Morgen vertrekken we op tweedaagse!!

5 augustus

Dag vijf en opnieuw kunnen jullie de avonturen hieronder lezen en zien. Het was opnieuw een topdag!

Sloepies

Na goed te zijn aangekomen, verkenden we het kampterrein. Daarna maakten we onze kamers klaar voor de komende vijf dagen. We speelden ook al enkele spelletjes om voorwerpen te verdienen om de kamers wat op te vrolijken. (uiteraard in piratenthema). Na lekker te hebben gegeten hadden we onze avondactiviteit. We kropen ons bedje in en dromen van de piratenavonturen die ons nog te wachten staan!

Speelclubs

Vandaag was er een storing… Onze tijdsmachine was kapot! We hadden dus een beetje een omgekeerde dag. In de voormiddag hebben we een quiz gedaan met leuke opdrachtjes en in de namiddag hebben we onze tijdsmachine gerepareerd! Na een gezellige spelletjesavond zijn we helemaal klaar om te ontdekken waar we morgen naartoe zullen reizen…

Rakwi’s

Nieuwe dag, nieuwe discipline. Hordelopen, hoogspringen, speerwerpen of de 100m sprint: de rakwi’s kunnen het allemaal. Als volleerde atletiekers voltooiden ze de containercup oftewel de rakwicup. Er kwam een duidelijke winnaar uit de bus, Mauro Wens! Onze dag vulden we verder met onze vettige spelen die we voor één keer niet met etensresten maar met verf speelden om de wespen ver weg te houden. Minder vuil, evenveel fun!! Wij houden het hier nog wel 5 dagen vol 😉

Tito’s

De Tito’s zijn vandaag op tweedaagse vertrokken naar Lommel! Ze moesten allerlei opdrachten doen om de locatie te weten te komen. Op de locatie aangekomen zijn we gelijk in het zwembad gesprongen. Nadien zijn ze haarkleuring gaan kopen en hebben we frietjes gegeten. Toen de bedden opgesteld waren vertrokken we naar onze avondactiviteit. We gingen bowlen en nadien nog een beetje chillen! Dikke fun!

Aské’s

De Aské’s vertrokken vandaag op hun langverwachte Boeren-tweedaagse! Eerst hadden ze lol tijdens het verdienen van GAS-boetes in Balen. Daarna reden we door naar de camping van het Zilvermeer. Daar aten we een lekkere pizza, bekeken we een leuke talentenshow en speelden we nog wat strandspelletjes. Wij kruipen nu onze tent in! Morgen staat er nog een zotte activiteit op het programma…

6 augustus

Vandaag was het een speciale dag: we gingen op daguitstap met de drie jongste groepen. De twee oudste groepen sloten vandaag hun tweedaagse af.

Sloepies, Speelclubs & Rakwi’s

’s Ochtends, na het ontbijt, pikte de bus ons op aan de kampplaats om ons te vervoeren naar Beringen. Daar konden de leden zich gedurende de voormiddag helemaal uitleven op de avonturenberg. Na de lunch zijn we verder gegaan naar het zwembad van sportoase, waar ze maximaal gebruik maakten van de glijbanen. Na een namiddag vol waterpret konden we genieten van een heerlijke BBQ, en kropen we voldaan in ons bedje.

Tito’s

Vandaag werden de Tito’s wakker in Lommel waar ze heerlijk even hebben uitgeslapen! Om daarna door te fietsen naar “Het Blauwe Meer”, om te gaan zwemmen en te chillen op het strandje. Na de middag kregen ze nog een ijsje! Hierna werd het tijd om terug te keren naar de kampplaats waar kookploeg twee klaarstond met een heerlijke BBQ. s’ Avonds kleurden de Tito’s naar traditie hun haren in allerlei gekke kleuren!

Aské’s

Na een gezellige nacht op de camping beleefden we vandaag opnieuw een geweldig avontuurlijke dag! Eerst overwonnen we onze hoogtevrees met een avonturen-trophy met allerlei parcours over het water in het Zilvermeer. Daarna fietsten we terug naar de kampplek met een tussenstop in een knusse zomerbar. Na aankomst deden we wat korte activiteiten op de kampplek en kleurden we onze haren! Wat gaan onze ouders daarvan zeggen? 😊

7 augustus

Sloepies

Vandaag was de dag van de Sloepies helemaal in het teken van het verslaan van de vijanden van de Sloepiepiraten! In de voormiddag gingen de jongens en de meisjes uit elkaar voor de jongens-meisjesdag en in de namiddag gingen onze vettige spelen door. ’s Avonds hebben we al aan ons actje gewerkt voor de bezoekdag! De Sloepies kijken alweer uit naar morgen!

Speelclubs

Deze voormiddag deden we eens wat anders dan anders. Tijdens jongens-meisjesdag splitsten de jongens en meisjes op om zich helemaal uit te leven met de rest. In de namiddag reisden we naar de middeleeuwen en werden we ridders en prinsessen! Op het einde van de namiddag hadden we genoeg goudstukken verdiend om de prinses in de toren te redden. Na een gezellige bezinning zijn we gaan slapen, helemaal klaar voor morgen! 

Rakwi’s

Na jongens-meisjesdag was het tijd voor iets rustig. De Rakwis haalden hun sportkennis boven in een leuke quiz over de olympische spelen, na afloop werd er ook nog gepaintballd waarbij team rood won. ’s Avonds was het bezinning en deden de Rakwis verschillende dingen zoals een speeddate of masseren.

Tito’s

Vandaag was het jongens- meisjesdag, nadien speelden we een spelletje in het thema van Mars, want vandaag was onze eerste landing op een planeet. Ze moesten het Mars-mineraal vinden en tips verzamelen om een beloning te verdienen. Ze speelden in teams 1 tegen allen en gingen daarna op zoek. In de avond was het bezinning dus het was een chill-avondje. Tot morgen! 

Aské’s

Na de jongens- en meisjesdag in de voormiddag stond de namiddag helemaal in teken van het organiseren van een boerenstampfuif. Ze moesten spelletjes spelen om de fuif te plannen en maken! Echt iets voor de Aské’s dus… In de avond was het bezinning, lekker chillen, babbelen ennnn teambuilding!

Morgen gaan de Aské’s zelf de groepen overnemen, spannend!

8 augustus

Sloepies

Deze ochtend hebben de Sloepies een rustige ochtend gehad. Het was namelijk uitslaapdag, waardoor ze één uur langer dan normaal konden slapen. Dit was eventjes nodig om hun energiepijl terug omhoog te brengen. In de voormiddag hebben de Sloepies geknutseld met schrinkelpapier. Ze vonden het zo leuk waardoor de voormiddag voorbij is gevlogen! Na het eten had de leiding de Sloepies achtergelaten, want het was namelijk overname. Geen zorgen liefste ouders, we hebben jullie kinderen in de goede handen van de Askés achtergelaten. Als avondactiviteit was het nog zangstonde, waarbij de Sloepies heel goed hebben meegezongen met een paar tophits.

Speelclubs

Deze voormiddag mochten we een uurtje langer slapen want het was uitslaapdag! Nadien hebben we gedoucht en wat geoefend voor ons actje van op de bezoekdag. Deze namiddag was het overname, de Askés werden voor 1 dagje leiding! De dag hebben we afgesloten met een geweldige zangstonde.

Rakwi’s

vandaag deden de Rakwis een moderne 5-kamp met verschillende opdrachten tegen elkaar. ’s Namiddags namen de Aské’s de leiding over de groep, ’s Avonds zongen de Rakwi’s uit volle borst mee tijdens de koninklijke cantus van de hartenkoningin en de hartenkoning.

Tito’s

Na nachtspel hadden de Tito’s een uitslaapdag en landden nadien op Uranus. Ze speelden een bosspel waar ze Uranus moesten bebouwen door in 4 teams duels te spelen tegen elkaar. In de namiddag namen de Askés het over van de leiding en namen de Tito’s mee naar Jupiter. Nadien deden we zangstonde en zongen we met z’n allen liedjes. 

Aské’s

De Aské’s hebben afgelopen nacht een vreselijk eng nachtspel gehad! Hierdoor hadden ze nood aan wat langer slapen! Daarna hebben we de overname voorbereid, In de namiddag zorgden ze ervoor dat de jongere groepen een geweldig leuke activiteit beleefden. ’s Avonds zongen de leden mee in de memorabele koninklijke cantus om het niet-verjaardagsfeest van de hartenkoning en hartenkoningin te vieren. Vlak voor we gingen slapen, genoten de leden van een welverdiende douche. 

9 augustus

De laatste normale dag werd ingezet. Het was een topdag!

Sloepies

De Sloepies gingen vandaag de schatkist zoeken! Ze speelden samen spelletjes om de locatie te vinden en ze gingen daarvoor de hele kampplaats af. Ze ontdekten waar de schat lag, maar ondervonden dat die goed was vergrendeld. In de namiddag probeerden ze dan de code te ontcijferen door allemaal spelletjes te spelen. Toen de schatkist open was, ontdekten ze een brief die geschreven was door de opperpiraat. Daar stond op dat ze hun welverdiende schat pas bij het kampvuur gingen krijgen. We zullen al iets verklappen…dat wachten was het meer dan waard! 

Speelclubs

De Speelclubs reisden vandaag naar de toekomst. In de voormiddag knutselden we robotjes. Iedereen zag er echt super schattig uit! In de namiddag deden we een competitie wie de beste robot zou zijn. iedereen heeft zich goed geamuseerd. In de avond was er een fluo-party waar de Speelclubs het beste van zichzelf hebben gegeven. Daarna was er nog een kampvuur waar ze hun aandenken kregen en het kamp op een mooie manier konden afsluiten.

Rakwi’s

Vandaag speelden ook wij onze laatste spelletjes. De olympische spelen kwamen ten einde en al onze atleten genoten gisterenavond van de nodige rust. Dat was duidelijk want ze sliepen allemaal als roosjes. De leiding kwam ’s nachts even kijken en nam wat grappige foto’s met één van deze schone slaapsters. De opdracht van vandaag was dan ook om erachter te komen van wie deze plaatjes genomen waren. In feite was het een reuze ‘Wie is het?’. Net zoals bij het gezelschapsspel mochten de leden ja-nee-vragen stellen om zorgvuldig te kunnen elimineren tot er nog maar 1 rakwi overschoot. Dit ging natuurlijk niet zomaar; ze moesten eerste spelletjes spelen om de kans te verdienen om ook effectief een vraag te kunnen stellen. Lang verhaal kort: Simon was onze schone slaapster, en Joppe wist hem als eerste te ontmaskeren. 

Tito’s

In de voormiddag speelden we vettige spelen en in de namiddag bereidde de Tito’s hun maanlanding voor. Ze deden allerlei opdrachtjes en moesten ook een trouw nadoen. Nadien vond een diner plaats en maakten ze hun eigen vieruurtje klaar. Koekjestaart, mmm lekker. ’s Avonds hadden ze een “gala under the stars”. Het was een fijne avond met muziek, dans, en veel gelach. Morgen vindt de maanlanding plaats dus een goede nachtrust vandaag was essentieel. Tot morgen!

Aské’s
Deze voormiddag zijn onze Aské’s getransformeerd in dieren. Ze deden spellen om zoveel mogelijk handicappen te krijgen, degene met de meeste handicappen won het spel! in de namiddag hebben we onze enige echte boerenspelen gedaan! van patatten gooien tot hoefijzer gooien , de Aské’s deden het allemaal! In de avond trokken de Aské’s hun beste gala kleren aan.

10 augustus

opruimdag!