Actie tegen pesten!

Wat?

De Week vieren we samen, met jullie en met onze mediapartners Ketnet, Radio2, MNM en WAT WAT. Ook zij hebben weer heel wat in petto!

Afgelopen weekend maakte Ketnet, Radio 2 en MNM bekend dat zij ook dit jaar samen zullen strijden tegen pesten. Zo werden ook de nieuwe boegbeelden voor de verschillende zenders bekend gemaakt en natuurlijk ook de gloednieuwe STIP IT-song! Lees er alles over op Ketnet.be!

Doe mee met STIP IT en trek een stippenlijn tegen pesten!

Met je vrienden, met je familie, met je klas, school, straat, wijk, bedrijf, jeugdbeweging, sportclub, dorp, gemeente, maakt niet uit! Doe het en maak het plezant! Ga voor de sportiefste, beestigste, luidste, kleurrijkste, stoerste, maakt-niet-uit-welkste stippenlijn.

Hoe doe je dat? Zet 4 stippen op je hand en ga naast elkaar op een lijn staan. Reik elkaar de gestipte hand. Ziezo, nu heb je een stippenlijn!

Maak een video van die stippenlijn en verspreid die via sociale media met copy “Wij trekken de lijn tegen pesten” en #stipit #hiertrekkenwijdelijntegenpesten #ALLESoverPESTEN. Post je filmpje zeker ook op www.stip-it.be!

(Zie ook: https://kieskleurtegenpesten.be/de-week-2023/)

Zit je zelf met vragen of problemen?

Jongerenplatform WAT WAT voert mee actie tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten. We roepen jongeren op om hun goede voorbeeld of goede voornemen te delen voor een jaar lang zonder pestgedrag.

Neem zeker ook een kijkje op www.ALLESoverPESTEN.be 

dé informatiesite over pesten van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Je vindt er naast antwoorden op de meest gestelde vragen, algemene info & cijfers, een vormingsaanbod en zelfscans, ook handige wegwijzers voor zowel kinderen&jongeren, als ouders en begeleiders van kinderen & jongeren, die je op weg zetten hoe pesten aan te pakken en wie je daarbij kan helpen.

Wat doen wij als Chiro?

Vanuit Chiro nationaal wordt er erg veel actie gevoerd om pesten te voorkomen. Leiding kan vormingen volgen, er worden spellen voorzien die voor bewustwording bij de leden zorgen, en de week tegen pesten wordt uiteraard gepromoot.

(Bron: https://instagram.com/de_chiro?igshid=YmMyMTA2M2Y=)

Ook vanuit andere organen van de Chiro, zoals het verbond en het gewest wordt er een steentje bijgedragen, en uiteraard doen wij op Chiro Zevendonk ook ons best om een pest-vrije Chiro-belevenis te kunnen garanderen voor onze leden!

(Bron: https://instagram.com/gewesttaxandria?igshid=YmMyMTA2M2Y=)