Kamp 2023

1 augustus 2023

 Wist je dat…  De leiding elke avond vergadert om de dag te evalueren en de komende dag nog eens te overlopen? Dit doen ze ’s avonds nadat de oudste groep is gaan slapen.

 Kookploeg 

Vandaag kookte de kookploeg heerlijke spaghetti voor de leden. De oudste groepen fietsten helemaal tot in Lokeren en de spaghetti was heerlijk!

Menu van de dag:

 • Avondeten: Spaghetti
 • Avondsnack: Heerlijke vanillepudding

 Sloepies 

We hebben vandaag hard geholpen bij het opstellen van de kampplaats. We kijken al uit naar de komst van onze Sloepies! De kamer is al helemaal klaar. We kijken uit naar jullie komst! Tot snel!

 Speelclubs 

Het kamp is begonnen, wij waren alvast heel blij om onze leden terug te zien, ze hebben al kennis kunnen maken met de wollige vriendjes op de kampplaats namelijk de alpaca’s, nu gaan ze hun oogjes toe doen en maken hun klaar voor hun volledige eerste dagje :)) Vele groetjes!

 Rakwi’s 

Hoi allemaal, Vandaag vertrokken de Rakwi’s op kamp! We kwamen aan en meteen vlogen ze in de tenten. Ze hebben super goed samengewerkt om de tenten op te zetten en liggen nu lekker in hun bedje. Vanaf nu zullen ze elke avond een verhaaltje voorgelezen krijgen, want een mysterieuze groep is aangekomen in het sprookjesbos. Het verhaal zal tijdens het kamp tot leven komen, spannend!!

 Tito’s 

Na een natte en vermoeiende fietsrit kwamen de Tito’s dan toch zonder kleerscheuren aan bij de Alpacaboerderij. Eenmaal aangekomen, stelden ze alle tenten op en sloten we de dag af met een relax- avond. Hier konden ze genieten van een lekker tasje thee met koekjes terwijl ze hennatattoos bij elkaar zetten en kaartspelletjes aan het spelen waren. Morgen gaan we verder met ons kampthema: Tito’s @ the movies!

 Keti’s 

Hey allemaal! Vandaag vertrokken de Keti’s vanuit Zevendonk richting Lokeren met de fiets. Het slechte weer in de eerste helft hield hen niet tegen! Aangekomen op de kampplaats begonnen ze met het opstellen van de tenten, om de avond af te sluiten speelden we een spelletje om het thema te weten te komen. Vanaf morgen bezoeken de Keti’s elke dag een ander land waarbij er ook een mol aanwezig is die hen wilt saboteren! Wie zou dit zijn?

 Aspi’s 

Na een leuke (maar lange en regenachtige) fietstocht kwamen we veilig aan in Lokeren. Na de overheerlijke spaghetti hebben we alle tenten rechtgezet. ’s Avonds speelden we nog Times Up. We hebben hard gelachen en ons enorm goed geamuseerd. 

 

 

2 augustus 2023

 Wist je dat…  TV Oost vandaag is komen filmen op onze kampplaats? Je vindt de reportage hier.

 

 Kookploeg 

Wat een vrij zonnige dag vandaag! We hebben vandaag 42 kilogram wortelpuree gemaakt én 400 fishsticks gebakken. De leden hebben vandaag enorm goed gegeten! Dat betekent maar één ding: het was lekker! Op op, alles is op!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco…
 • Middageten: Wortelpuree met fishsticks en vers gemaakte tartaar
 • Avondeten: Gehaktballen met krieken
 • Avondsnack: Heerlijke chocoladepudding

 Sloepies 

De sloepie-leiding kijkt al uit naar de komst van hun leden. Hopelijk zijn ze al helemaal klaar voor de beste 5 dagen van hun leven!

 Speelclubs 

Hoi allemaal! Vandaag hebben de leden hun kampthema ontdekt: “tromgeroffel… BEROEPEN” Dus om er al in te vliegen waren we vandaag in het leger terecht gekomen. Ze trokken hun beste legeroutfit aan en speelde wilde/strategische spellen. Na de energieke dag hebben we de dag nog afgesloten met een leuke film. Nu liggen ze in hun bedje uitkijkend naar morgen.

 Rakwi’s 

Hoi iedereen, vandaag bevonden de rakwi’s zich in het verhaal van roodkapje. Ze hielpen roodkapje de weg te vinden naar haar grootmoeder en konden al hun energie kwijt bij het grote roodkapje-bordspel. Ondanks de regen kunnen we ons samen heel hard amuseren! De rakwi’s staan te popelen om te weten in welk verhaal ze zich morgen zullen bevinden!

 Tito’s 

Hoi iedereen! De tito’s speelden vandaag in tovenaarsthema! We vulden de hele dag in met Harry Potter-activiteiten. In de voormiddag sprongen we opnieuw op onze fietsen en speelden patronus-paintball in een bos. Daarbij zaten zowel de leiding als de leden helemaal in de modder. In de namiddag speelden we Harry Potter monopoly! ’s Avonds sloten we af met een mini karaoke-sessie en een leuke film.

 Keti’s 

Dag allemaal! De Keti’s gingen vandaag naar Amsterdam. We begonnen met een bordspel langs alle hoogtepunten van de stad. In de namiddag trokken we de polders in en speelden we een boerenspel. We speelden dit spel in gepaste kledij en zaten helemaal in de juiste sfeer. s’ Avonds zat het weer helaas een beetje tegen, we speelden wat gezellige spelletjes in onze tent. We hopen morgen op beter weer zodat we onze tocht verder kunnen zetten. Tot morgennnn!

 Aspi’s 

Dag allemaal! Moe maar voldaan kruipen wij vanavond ons bed in. In de voormiddag ontdekten we dat ons kampthema de komende 10 dagen ‘gezelschapsspelletje in het groot’ is. In de namiddag speelden we dan ook al meteen Pim Pam Pet Aspi edition en ‘s avonds gingen we aan de slag met het spel ‘Party & co’. We zijn benieuwd wat er nog zal komen! Veeeeel groetjes thuis.

 

 

3 augustus 2023

 Wist je dat…  De leiding een kampboek maakt waarin ze voor hun eigen groep de hele planning van het kamp maakt? Bovendien moet deze kampboek op 1 juni klaar zijn (alle spelletjes uitgewerkt, alle activiteiten voorbereid, materiaallijsten maken…).

 Kookploeg 

Vandaag was het een drukke dag voor de kookploeg. ’s Middags maakten we smoskes en ’s avonds verse frietjes (jawel, aardappelen schillen en snijden maar…) met vers gemaakte videe. De kers op de taart was de verse rijstpap. Hmmmm!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco, hagelslag…
 • Middageten: Smoskes
 • 4-uurtje: Yoghurt met lekkere krieken
 • Avondeten: Frietjes met videe
 • Avondsnack: Heerlijke zelfgemaakte rijstpap

 Sloepies 

Jippie!! De aankomst van de sloepies komt steeds dichterbij, de leiding heeft al vast een tal leuke activiteiten voorzien. Tot snel!!

 Speelclubs 

In de voormiddag hadden we jongens en meisjesdag en in de namiddag leerden de speelclubs hoe ze echte dokters moeten zijn met tal van leuke spelletjes. Ze konden hun kennis oefenen op 1 van onze leiding 😉 Om ons tof dagje af te sluiten haalden we onze beste dansskills boven tijdens de volksdansen. We zijn dus erg benieuwd wat ons morgen brengt :))

 Rakwi’s 

Dag allemaal Ondertussen zijn we al aan dag 3 van het kamp aanbeland en ook vandaag amuseerden de rakwi’s zich rot. In de voormiddag stond de jongens-meisjes dag op de planning en speelden de jongens en de meisjes voor een keer apart spelletjes. Omdat we elkaar natuurlijk niet zo lang konden missen speelden we in de namiddag are you the one waarbij de rakwi’s op zoek gingen naar hun perfecte match. Om de dag af te sluiten dansten we met heel de Chiro samen volksdansen, ambiance gegarandeerd!

 Tito’s 

De tito’s zetten vandaag de keuken op stelten in het thema ratatouille! Na een gezellige jongens-meisjesdag, gingen ze aan de slag om alle ingrediënten voor hun gerechten te verzamelen! Daar moesten ze natuurlijk ook af en toe van proeven. ’s Avonds bliezen ze iedereen nog omver met hun dansmoves tijdens het volksdansen.

 Keti’s 

In de voormiddag speelden we jongens-meisjes dag en in de namiddag trokken we verder vanuit Amsterdam naar Berlijn. We speelden vettige spelen en sloten de avond af met de Mega Lustïge Deutsch quiz. Ook deze avond vielen er twee mensen af en zo zetten we ook de zoektocht naar de mol verder!

 Aspi’s 

Dag allemaaal! Net als de anderen begon onze dag met jongens-meisjes dag. Gelukkig kwamen de jongens en de meisjes in de namiddag terug overeen! In twee teams speelden we honkopoly, en zoals de naam al doet vermoeden is dat een mix van honkbal en monopolie. Na het volksdansen sloten we onze dag af met een leven bingo. De opdrachtjes hebben we vastgelegd op polaroids! Kortom: we hebben ons geamuseerd.

 

4 augustus 2023

 Wist je dat…  Er  vandaag een fotograaf van de Vlaamse Overheid foto’s kwam trekken van ons kamp?

 Kookploeg 

Op kamp werken we met twee verschillende kookploegen. Vandaag was het de laatste volledige dag van kookploeg 1. Morgenmiddag worden ze afgelost door kookploeg 2. Bedankt Jerre, Sels, Elien, Sanne, Gitte, Bieke, Julie, Danielle & Limme voor het heerlijke eten!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco, speculaaspasta..
 • Middageten: Rijst, chyros en verse currysaus
 • 4-uurtje: Koek van LU
 • Avondeten: Spek met eitjes 
 • Avondsnack: Heerlijke zelfgemaakte pudding

 Sloepies 

Joepie! Morgen komen onze Sloepies aan! We kijken er enorm naar uit! Tot morgen!!

 Speelclubs 

Dag allemaal! Vandaag was het thema ‘Boeren’. In de voormiddag speelden we een grote laddercompetitie waar de leden streden om de hoogste plek op de ladder. Na de middag speelden we Stratego en ’s avonds keken we de mooie film van woensdag verder. De speelclubs hebben superhard genoten van hun dag. Tot morgen!

 Rakwi’s 

Dag allemaal. De vierde dag zijn we begonnen met een sprookjesboscasino waar de leden konden inzetten om leuke opdrachtjes en zo muntjes konden verdienen. Dan hebben we in de namiddag vettige spelen gehad waar we spelletjes hebben gespeeld met verf en scheerschuim. Dat was plezant! En we hebben de dag afgesloten met een klein-duimpje-Bingo-spel. Nu kruipen we voldaan in ons bed. Tot morgen!

 Tito’s 

Vandaag kwamen de Tito’s erachter wie hun perfecte match was. Ze hebben hun match gevonden door vettige spelletjes te spelen op een doek. Nadien probeerde ze met hun match zo hoog mogelijk op de ladder te geraken. Ze moesten andere koppels uitdagen om eerst te worden. Als laatste hebben ze springt ie of springt ie niet gedaan. Ze kregen een opdracht voorgeschoteld en de andere koppels zetten hun geld in of ze het gingen uitvoeren of niet. Ze zijn vroeg hun bedje ingekropen aangezien we morgen vertrekken op 2daagse!

 Keti’s 

Dag allemaal! De Keti’s bevinden zich vandaag in Milaan, in de ochtend hebben ze een spel gespeeld waarin ze ingrediënten konden verdienen voor een Pizza. Net na de middag hebben we een variant op stratego gespeeld. Om 16u konden we genieten van de pizza die we gemaakt hadden. Hierna hebben we een modeshow georganiseerd. Om de dag af te sluiten hebben de keti’s hun spel voor overname voorbereid. Nu op tijd ons bed in want wie weet wat staat er vanacht nog te wachten. Ciao

 Aspi’s 

Dag allemaal! We hebben vandaag weer alles gegeven. Al scrabbelend ging onze dag van start, en we leerden zo snel dat ‘quizze’ geen woord is 😉 In de namiddag deden we een levende ganzenbord. Onze dag afsluiten deden we door overname voor te bereiden. De leiding mag gerust zijn: we gaan dat goed doen!!

5 augustus 2023

 Wist je dat…  De leiding de kampplaats gemiddeld 4 jaar voordien boekt? Het is namelijk heel moeilijk om last-minute kampplaatsen te vinden.

 Kookploeg 

Vandaag vertrok kookploeg één en nam kookploeg twee het over. Welkom An, Chris, Inge 1, Inge 2, Michel, Tom, Maarten en Tinne!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco…
 • Middageten: Pannenkoeken
 • 4-uurtje: koek Choco as
 • Avondeten: Spinaziepuree met chipolata
 • Avondsnack: Heerlijke zelfgemaakte vanillepudding

 Sloepies 

De sloepies zijn vandaag goed aangekomen op de kampplaats, eerst werden ze rondgeleid op de alpacaboerderij. Voor het eten hebben we ze eerst de kampdans aangeleerd en nadien mochten we op de alpaca wei, hier mochten we de alpaca’s knuffelen en eten geven. Als avondactiviteit hebben we verschillende spelletjes gespeeld om puzzelstukjes te verzamelen om de puzzel volledig te maken. Ze kijken alvast uit naar morgen!

 Speelclubs 

Hey hey vandaag gingen we verder in ons Thema beroepen, we waren in de voormiddag vuilnismannen die probeerde zo weinig mogelijk afval te behouden, en in de namiddag was het een onvergetelijk bezoek, want we trokken onze boerenoutfits aan en gingen onze harige vriendjes, de alpacas bezoeken en eten geven samen met de sloepies. En we sloten onze avond af met knutselen, het pimpen van onze eigen zakje :))

 Rakwi’s 

 

Tito’s 

Groot avontuur! Vandaag vertrokken we op tweedaagse. Na een nieuwe fietstocht kwamen we aan in ons verblijf in Sint-Niklaas. Nadat we ons hadden geïnstalleerd, vertrokken we naar een winkelcentrum voor een tijdreisspel in het thema ‘Back to the future’. De tito’s deden verschillende opdrachten om terug in hun eigen tijd te raken. Zo hielpen ze ouderen bij het oversteken, koprolden ze door de winkels, speurden ze naar een auto die op de befaamde Delorean lijkt en leerden ze de kampdans aan mensen op straat. Na die goedgevulde namiddag maakten we lekkere wraps. Met volle buikjes speelden we nog enkele chill-spelletjes om aan de regen buiten te ontsnappen.

Keti’s

Heyy allemaal, Vandaag vertrokken we op tweedaagse, de keti’s namen de trein naar Oostende en zochten hier een slaapplaats. Na een hele tijd zoeken hebben we een plaatsje gevonden vlak aan de zee. In de avond gingen we nog gezellig op café! Tot morgen voor de verdere tocht van onze citytrip.

Aspi’s

Dag allemaal, Moe maar voldaan sluiten wij onze dag af op een terras in Gent (onder het afdak en warmtelampen uiteraard). Vandaag begon onze tweedaagse en gingen we op zoek naar een slaapplaats. Dit was een moeilijke zoektocht, en pas om half 7 vonden we een geschikt lokaaltje om onze matjes uit te rollen. Danku Chiro Heilig Hart! We genieten nu 100% van de tijd met onze groep alleen maar kijken er ook naar uit om morgen weer bij de anderen te zijn! Tot snel!

 

6 augustus 2023

 Wist je dat…  De leiding doorheen het jaar activiteiten organiseert om het kamp voor onze leden betaalbaar te houden? Dankzij de spaghettidag, kaas- en wijnavond, fuiven… kunnen we de inschrijvingsgelden laag houden.

 Kookploeg 

Vandaag heeft de kookploeg hard gewerkt aan de voorbereidingen van de BBQ. Het was overheerlijk.

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco…
 • Middageten: Lunchpakket
 • 4-uurtje: koek Beertjeskoek
 • Avondeten: Barbecue
 • Avondsnack: Heerlijke pudding

Sloepies & Speelclubs 

Vandaag zijn de Sloepies, Speelclubs en Rakwi’s op daguitstap geweest naar de ster in Sint-Niklaas. Ondanks dat het veel geregend heeft hebben we ons goed geamuseerd. Na de daguitstap hebben we soep gegeten en in de avond een lekkere BBQ. Na deze vermoeiende dag gaan de kindjes slapen. Tot Morgen !

Rakwi’s 

De Rakwi’s stonden op met super veel zin in de daguitstap. De regen hield ze niet tegen om te vertrekken naar het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Zwemmen zat er vandaag niet in met het slechtere weer, dit was jammer, maar ze hebben zich geamuseerd. Hier speelden ze onder de grote tent waar ze macramé bandjes maakten, mooie henna tekeningen op hun handjes. Na de daguitstap aten de Rakwi’s een lekker warm soepje om wat op te warmen. Als avond eten aten we BBQ. Als avond activiteit deden we spelletjes in de tent.

Tito’s 

De tito’s begonnen de dag met een lekkere brunch met pannenkoeken! Daarna gingen we schuilen voor de regen in een coole bowling waar de leden hun gooitalenten toonden. Na een natte fietstocht trokken we onze droge kleren aan en kleurden we onze haren. Wat een dag alweer!

 Keti’s 

Hey lieve ouders De Keti’s waren vandaag voor de tweede dag in Oostende op 2-daagse. We hebben overnacht aan de dijk en zijn opgestaan met het mooie uitzicht op het zeetje. Tegen de middag zijn we gaan zwemmen in het centrum van Oostende en hebben we ons reuze geamuseerd. Na het zwemmen zijn we richting het station vertrokken. Waar we de trein terug naar Lokeren genomen hebben. In de avond heeft iedereen lekkere bbq van de kookploeg gegeten. De leden hebben als avond activiteit hun haren gekleurd en geknutseld.

Aspi’s

Dag allemaal! Ook dag 6 was een succes! We besloten om wat slaap in te halen. Met onze frisse kopkes trokken we Gent weer in en gingen we bowlen. Een prima activiteit voor deze weersomstandigheden. We kunnen dus spreken van een geslaagde tweedaagse! Op de kampplek werden we meteen verwend door kookploeg 2. Heeeeerlijke BBQ 😃 Dikke Merci!

7 augustus 2023

 Wist je dat…  Chiro Zevendonk opgericht is in 1978? In de beginjaren was Chiro Zevendonk opgesplitst in een jongenschiro en een meisjeschiro. Nadien gingen de jongens en de meisjes samen en werden we een gemengde Chiro. 

 Kookploeg 

Vandaag was het een geweldig zonnige dag. De kookploeg heeft weer enorm haar best gedaan om de hongerige maagjes te voeden! Hmmm!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, choco…
 • Middageten: Puree met kalkoenrollade en boontjes
 • 4-uurtje: Yoghurt met fruit
 • Avondeten: Apenoren
 • Avondsnack: Heerlijke pudding à la Zevendonk!

Sloepies 

De sloepies begonnen vandaag met een super leuke vendeldag. Daarna amuseerden ze zich rot tijdens de vettige spelen, waar ze elkaar vuil mochten maken met verf en scheerschuim. Ze waren echte buikschuifkampioenen op het doek! We sloten de dag af met een leuk bezinningsmoment.

Speelclubs 

Hoi allemaal, deze voormiddag was het vendeldag. Hierin streden de verschillende vendels tegen elkaar om de eerste plek te kunnen bemachtigen. In de namiddag werden we echt politieagenten en speelden we cluedo. In de avond was het bezinning en zijn we allemaal even tot rust gekomen.

Rakwi’s 

Vandaag starten we de dag met de vendeldag, het was weer geweldig! In de namiddag was het tijd om erachter te komen wie het 7de geitje vermoord had aan de hand van een cluedo spel. In de avond was het onze bezinning. We leerden elkaar nog beter kennen en konden eindelijk even tot rust komen, voor zover dat kan bij de Rakwi’s… 😉

Tito’s 

In de voormiddag streden de Tito’s samen met hun vendels om de titel van beste vendel. Nadien speelden we een spel in het thema Indiana Jones, waarbij de leden samen met hun groep opdrachten moesten voltooien om zo de vervloekte tempel te beklimmen. Dit ging echter niet zo vlot, want de tempel zat vol met boobytraps en daarnaast zat er ook in elke groep een saboteur die er voor moest zorgen dat de groepen niet tot bij de magische diamant zouden geraken. De dag afsluiten deden ze door met z’n allen te bezinnen over het kamp.

Keti’s 

Hey ouders! Deze voormiddag was het vendeldag dus hebben de keti’s gemixt (massa)spelletjes gespeeld met andere groepen. In de namiddag hebben we een vorm van Memory gespeeld waarbij ze opdrachtjes moesten doen. In de avond was het bezinning en hebben de leden kunnen praten over hoe ze zich voelen en wat ze tof en niet zo tof vonden. Tot morgen!

Aspi’s 

Dag allemaal! Na een geslaagde vendeldag werden we deze namiddag gedropt op 10km van de kampplaats. Het was dan aan ons om de weg terug te vinden. Gaandeweg konden we hulpmiddelen verdienen: een kompas, een kaart, gps, enzovoort! Moe maar voldaan kwamen aan op de kampplaats om te genieten van heerlijke apenoren. ‘S avonds namen we nog deel aan een deugddoende bezinning en nu kruipen we snel de douche in zodat de fris gaan slapen!

8 augustus 2023

 Wist je dat…  De leiding rond februari op kampplanningsweekend gaat? Ze verkennen dan de kampplaats en vergaderen een heel weekend lang om het kamp te plannen. Ook het kampthema wordt dan bepaald.

 Kookploeg 

Vandaag was het veggiedag en hebben we vegetarisch gekookt. Het was overheerlijk!

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, choco…
 • Middageten: Spaghetti
 • 4-uurtje: Milkshake
 • Avondeten: Verloren brood
 • Avondsnack: Heerlijke pudding à la Zevendonk!

Sloepies 

Vandaag was het uitslaapdag joepie ! Na het uitslapen begonnen we in de voormiddag met een knutselactiviteit. We hebben super leuke alpaca’s geknutseld. In de namiddag werden de keti’s en aspi’s even onze leiding. En we sloten de dag af met een spetterende zangstonde.

Speelclubs 

Beste ouders, we zijn de ochtend goed gestart met een leerrijke quiz. Na de middag had de leiding eventjes rust en namen de keti’s en aspi’s het over. In de avond hebben we onze beste zangstemmen boven gehaald voor de zangstonde. Nu liggen de speelclubs in hun bed en kijken ze uit naar morgen.

Rakwi’s 

Dag vrienden, vandaag was het een ontzettend leuke dag! In de voormiddag probeerde de leden hans en grietje te bevrijden uit de gevangenis door het tegen de leiding op te nemen. In de namiddag hadden de leden overname, de keti’s en aspi’s werden voor een paar uurtjes hun leiding. In de avond was het tijd voor zangstonden, de leden schreeuwden de longen uit hun lijf op onze favoriete schijfjes! Tot morgen!

Tito’s 

Vandaag was er een staking in de filmindustrie! Daarom genoten de tito’s in de voormiddag van een uitgebreid douchemoment. In de namiddag speelden ze een handelsspel met hun overname-leiding (de keti’s en aspi’s). ’s Avonds zongen ze de longen uit hun lijf op de zangstonden om daarna ook nog aan hun actje voor ‘ontdek de ster’ te werken. Benieuwd wat ze hebben gemaakt? Dat zien jullie op de bezoekdag!!

Keti’s

Dag ouders Vandaag was het uitslaapdag dus hebben de Keti’s een uurtje langer mogen slapen. Hierna zijn de Keti’s naar Los Angeles verhuisd om hier paintball te spelen. In de namiddag was het overname en waren de Keti’s + Aspi’s voor even leiding van de jongeren groepen. Dit hebben ze goed gedaan. In de avond hebben de figuren uit het toneeltje de zangstonden gepresenteerd. De leden zongen luid mee. Tot morgen!

Aspi’s 

Dag allemaal! Vandaag stond er risk op onze planning! Als echte strategen veroverden de aspis de wereld. Een geslaagde activiteit! In de namiddag kropen ze al een keertje in de huid van leiding. Ze speelden spelletjes met de jongste groepen. Ze zijn helemaal klaar voor volgend jaar. Onze dag sloten we af met zangstonden waar we uit volle borst meezongen. Het is hier nog heel leuk dus! Groetjesss

 

Categories.
9 augustus 2023

 Wist je dat…  We op kamp twee verschillende keukens installeren? Een deel van onze kookploeg zit vooraf samen om de verschillende allergieën te overlopen. Ze zorgen er ook voor dat alles vlekkeloos verloopt. Halal, vegetarisch, gluten-, melk-, notenallergie… Niets is voor onze kookploeg te veel. 

 Kookploeg 

Vandaag was het de volledige laatste dag om te koken. Het was een topdag met heerlijke maaltijden! 

Menu van de dag:

 • Ontbijt: Broodmaaltijd mét kaas, salami, roos vleesje, hagelslag…
 • Middageten: Frietjes met curryworst of kaaskroket én groentjes | dessertijsje 
 • 4-uurtje: Koekjes
 • Avondeten: Soep met salades
 • Avondsnack: Partysnacks tijdens het feestje!

Sloepies 

De sloepies speelden deze ochtend de superleuke like-me quiz waar het beste team ‘de Frikandel’ won. Daarna was het tijd voor de koffers op te ruimen (of toch een poging ernaar). Na de platte rust deden ze het zonnespel. De sloepies sloten af met een fuif en kampvuur waar ze super hard van genoten.

Speelclubs 

Beste ouders de speelclubs begonnen vandaag de dag met een ruimtereis, na de lekkere frietjes, lieten we onze kleurijkste kant zien, tijdens vettige spelen. We sloten onze laatste avond af met een feestje en met een kampvuurtje met lekkere snacks. En uiteraard kregen ze hun welverdiende aandenken. Benieuwd wat ons morgen nog brengt :))

Rakwi’s

Onze laatste echt kampdag! Vandaag moesten we vrouw holle redden, dit deden we door in de voormiddag een nieuw huisje te knutselen en te douchen. In de middag nam het goede het op tegen het kwade, uiteindelijk won natuurlijk het goede! In de avond hadden de onze bekende kinderfuif, het was geweldig! Moe maar voldaan zijn de Rakwi’s naar bed gegaan en morgen gaan ze ons vast heeeel goed helpen met afbouwen! Tot morgen op de bezoekdag!!

Tito’s

Vandaag gingen de tito’s de arena in in de ‘Hunger Games’! In de voormiddag trainden ze hun overlevingsskills. Na de middag pasten ze deze toe bij een serie drinkspelletjes met water! Daarna amuseerden ze zich tijdens hun laatste avond met een quiz in Oscar-stijl! We sloten ons kamp af met een aftermovie met de tito-belevenissen van dit jaar. Tot morgen iedereen!

Keti’s

Vandaag gingen de Keti’s naar Rio De Janeiro, in de voormiddag stonden de spelletjes in het teken van voetbal en in de namiddag speelden we spelletjes in teken van liefde. ‘S avonds hielden we een gala avond, we dosten ons helemaal op en speelden nog gezellig samen spelletjes. Het kamp is al bijna op z’n einde dus we maken er nog het beste van!

Aspi’s

Weer een dag overleefd! In de voormiddag deden we allemaal kleine spelletjes: halli galli, zeeslag, memory,… Veel afwisseling dus! In de namiddag waagden we ons dan weer aan een levende versie van de kolonisten van Catan. De dag afsluiten doen wij op de Fonnefeesten in Lokeren. Een klein, gratis festivalletje waar gezelligheid troef is. Het kan hier dus niet beter gaan!

Dag 10 = opruimdag!